четвер, 9 лютого 2023 р.

16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Тоді ж стартувала міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня включно.
Громадяни, державні і громадські організацій з більш ніж 100 країн світу активізують протягом з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради однієї спільної мети - збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір вільний від насильства.
На жаль в умовах пандемії та воєнного стану ситуація погіршилася. У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних дітей по відношенню до інших. Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна, принаймні, спробувати зменшити кількість зла.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ ЗНАНЬ

    Відчуття, які виникають в ДЕНЬ ЗНАНЬ, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. Він завжди відрізняється яск...