вівторок, 7 лютого 2023 р.

БЕЗПЕКА УЧНІВ

 Виховання дітей полягає у постійній співпраці батьків та вчителів. А вчасно та вдало проведена бесіда з дітьми є запорукою врятованого життя чи здоров'я дитини.
Організація бесід і зустрічей учнів з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи в
КЗ «Олександрівський ліцей №2», вона дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її в майбутньому.
16 вересня 2022 року до навчального закладу завітали інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Кропивницького районного управління поліції, старший лейтенант поліції Мовчан Ярослава Сергіївна та інспектори секції ювенальної превенції Кропивницького управління поліції.
Для учнів 5-7 класів проведено бесіду про дотримання правил дорожнього руху, поведінки під час навчально-виховного процесу, формування відповідальності за свої дії та правила безпечної роботи в інтернеті. Бесіда пройшла у формі „запитання – відповідь”, в ході якої учні мали змогу отримати багато цікавої та пізнавальної інформації, пов’язаної з життєвими ситуаціями.
Під час зустрічі було проведено лекцію з превентивного виховання, відбулась роз’яснювально-профілактична бесіда щодо вчинення правопорушень у підлітковому середовищі та їх наслідків, формування негативного ставлення до шкідливих звичок.
Учні ліцею уважно слухали розповідь правоохоронців про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративної відповідальності малолітніх осіб. Окрім загальної теорії, під час правової бесіди поліцейські нагадали дітям і основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність та як їх уникнути.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ ЗНАНЬ

    Відчуття, які виникають в ДЕНЬ ЗНАНЬ, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. Він завжди відрізняється яск...